4-asiaa-jotka-sinun-tulisi-tietää-pakkoruotsin-järjestelyistä

Kieli on tärkeä taito, joka ihmisten tulisi oppia. Tässä globalisaation maailmassa on tullut tärkeäksi osata eri kieliä. Tämä ei vain mahdollista parempaa viestintää muiden maiden ihmisten kanssa, vaan se toimii myös lisäpisteenä ansioluettelossa.

Suomessa on pakollista käydä ruotsin kielen kursseja kouluissa ja muissa oppilaitoksissa. Viime aikoina ihmiset ovat ottaneet kantaa tätä järjestelyä vastaan. Tässä on joitakin asioita, jotka sinun tulisi tietää tällaisesta järjestelystä.

Kansalaisaloite

Suomen kansalaiset haluaisivat poistaa pakollisen ruotsin kielen oppilaitoksissa. He olivat kaduilla perustelemassa ajatuksiaan. Ponnisteluista huolimatta hallitus voitti, ja ruotsin kieli on edelleen pakollinen.

4 asiaa jotka sinun tulisi tietää pakkoruotsin järjestelyistä Kansalaisaloite - 4 asiaa, jotka sinun tulisi tietää pakkoruotsin järjestelyistä

Joustavuutta esitelty

Vaikka lainsäätäjät eivät hyväksyneet pakollisen ruotsin poistamista, he hyväksyivät ehdotuksen kieltenopetuksen joustavuudesta Itä-Suomessa. Siellä suuri osa väestöstä puhuu venäjää.

Kielen tarve vähenee

Ruotsi hallitsi Suomea useiden vuosien ajan. Hiljalleen ruotsinkielinen väestö väheni. Tästä syystä suomalaisten mielestä venäjän kielen oppiminen on uran ja tulvaisuuden kannalta parempi vaihtoehto kuin ruotsin oppiminen.

Suomen keskiasteen oppilaat ovat menettämässä kiinnostustaan ruotsin kielen opetukseen. Viimeisen 10 vuoden aikana ruotsin kielen kurssien valitsevat opiskelijat ovat vähentyneet 50%:lla.

Valtion virkamiehet

Jos haluat työskennellä Suomessa valtion virkamiehenä, sinun on suoritettava pakollinen ruotsin kielen testi. Työntekijöiden kielitaito kuitenkin laskee päivä päivältä. Tilanteesta on tullut huolestuttava; tästä syystä hallitus korostaa, kuinka tärkeää on tehdä ruotsin kielestä pakollista.

Monien vuosien ajan ohjeita on annettu ruotsiksi. Vaikka ihmiset ovat äänestäneet sitä vastaan, hallitus on päättänyt pitää sen pakollisena.