Närpes

Söderberg Gustav
0400-491803
gustav.soderberg@elisanet.fi

Wideroos utan släpvagn?

Långtradarna drar förbi med fart på riksvägen i Sydösterbotten. Om vi får tro svenska riksdagsgruppens ordförande Ulla-Maj Wideroos är det ingen självklarhet att långtradarna i framtiden har släpvagn efter sig.


Wideroos utan släpvagn?

I veckan som gick uppstod igen en debatt om utländsk arbetskraft i riksdagen. Sannfinländarna kräver som känt en striktare invandringspolitik. Svenska riksdagsgruppens ordförande Ulla-Maj Wideroos från Närpes bemötte kritiken mot utlänningspolitiken med att en av de största arbetsgivarna i Närpes, Närko, inte skulle få sina släpvagnar byggda om de inte hade tillgång till utländsk arbetskraft.

Wideroos’  häpnadsväckande uttalande om oförmågan hos lokalbefolkningen i hennes hemkommun ifrågasätts i tidningen Syd-Österbotten av företagaren Håkan Rönnqvist från Malax. Rönnqvist säger sig tidigare ha beundrat närpesborna för deras företagsamhet. Efter Wideroos’ uttalanden i riksdagen frågar han sig vart företagsamheten i Närpes tagit vägen. 

Vi ser fram emot att läsa Ulla-Maj Wideroos’ förklaringar i tidningen. Hur motiverar hon för sina väljare i Närpes att hon anser att de inte klarar av att bygga släpvagnar längre?

Politik är det möjligas konst och olovligt ofta en odlingsplats för dumheten.

Publicerad den 28 februari, 2011

  • eduskunta
  • http://vayrynen.com/
  • Keskusta.fi
  • Suomenmaa